INFORMASJONSKANAL FOR DE SOM DRIVER SMÅ BEDRIFTER I NORGE

 RDU 400x400Nettstedet BEDRIFTSKANALEN.NO drives av Ragnar Dunsby som er siviløkonom og autorisert regnskapsfører.

Min yrkeskarriere startet etter endt studium på Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) hos Høyer-Ellefsen AS i Oslo som var pionerer innenfor bygging av oljeplattformer i betong på 70-tallet. Min første jobb var å holde kurs i økonomi for ingeniørene, som kunne være litt av en utfordring.

Senere flyttet vi til Tønsberg der jeg jobbet som administrativ leder for et lite selskap som i joint-venture med et stort tysk selskap hadde kontrakter i petrokjemiutbyggingen på Rafnes ved Porsgrunn. Eierne likte seg best ute der ting skjedde, så jeg følte at jeg i praksis fungerte som daglig leder. Formelt var jeg ansvarlig for økonomi/regnskap og lønninger for over 100 ansatte (norske og tyske arbeidere) i en intens anleggsperiode. Jeg hadde løpende kontkat med tyskerene og fikk frisket opp tysk-kunnskapene fra skolen.

Så skiftet jeg beite og jobbet i flere år som lokal Apple-forhandler og var bl.a. med på lanseringen av Mac'en i 1984. Det var dengang ikke så mange som solgte Apple, så vi leverte bl.a. Mac'er i bøtter og spann til det som dengang het Kongsberg Våpenfabrikk. På Kongsberg var det et lite miljø blandt ingeniørene som skulle ha Apple Macintosh og "hatet" IBM PC. Derved fikk vi innpass med salg av maskiner og kursing i Excel for ingeniører. Jeg har alltid hatt interesse for PC-utviklingen, dvs hva datamaskinene kunne brukes til, ikke hva som foregikk inni.

Min neste erfaring fikk jeg som økonomisjef i en produksjonsbedrift. Produksjonen av farmasøytiske produkter skjedde i Tønsberg. Bedriften hadde egne selgere som besøkte norske sykehus og helseinstitusjoner. Denne bedriften hadde norske eier, men ble kjøpt opp av tyskere. Jeg hadde god kontakt med de tyske eiere med ansvar for rapportering til morselskap.

De siste 15 årene har jeg vært daglig leder i regnskapsbyrå som jeg bygget opp fra "scratch" til ca 10 ansatte. Saga Regnskap Tønsberg AS (SRT) blitt en vel etablert bedrift med god økonomi og flotte medarbeidere. På disse årene har regnskapsbransjen hatt en rivende utvikling. Stikkord her er automatisering, digitalisering, papirløs bokføring og nettbaserte løsninger. Jeg har derfor fulgt godt med i utviklingen i regnskapsbransjen. Vi var tidlig ute med papirløs regnskapsføring og har sluppet kundene inn i systemene slik at de gjør en del arbeid selv.

Jeg har god kompetanse på Visma Business, 24SevenOffice, Tripletex, Matrix og Visma eAccounting. Nå jobber jeg mye med årsoppgjør på konsulentbasis for alle typer selskaper og kjenner Visma Finale årsoppgjør og skatt veldig godt. Jeg har nå oppdrag for Saga Regnskap med intern kvalitetskontroll av oppdragsutførelsen til de ansatte etter "God regnskapsføringsskikk" (GFRS). Videre har jeg redigert, utformet og skrevet all tekst på web-siden til Sagatonsberg. Ta en titt her.

Min målsetting med BEDRIFTSKANALEN.NO er å kunne tilby min erfaring og kompetanse til små bedrifter i Norge. Jeg er nysjerring på å prøve ut nye måter å kommunisere på ved bruk av internett, sosiale medier, webinar, online-kurs, YouTube etc.

Jeg håper du som leser dette vil følge meg videre :-)

Har du spørsmål eller kommentarer send meg gjerne en epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bedriftskanalen-as/about/

Twitter: https://twitter.com/ragdun

Blogg: http://bedriftskanalen.blogspot.com/

 

 

Vi hjelper de som fører regnskapet selv 

Vi har jobbet spesielt mye med Fiken  Klikk på link for nærmere info.

Regnskapsføring blir lekende lett med Fiken

 

Med Fiken får du en komplett løsning bl.a. for regnskap, fakturering, lønn. budsjett, og prosjektregnskap. De fleste små bedrifter trenger regnskap og faktura som koster kr 169 pr mnd. Vår erfaring er at "nybegynnere" tar Fiken i bruk raskt fordi det er lagt opp logisk på en enkel måte. Likevel ønsker mange en støtte når ting dukker opp. Det er her vi kan bistå ved å gi deg trygghet for at regnskapet blir korrekt i forhold til lover og regler. Vi understreker at du selv er ansvarlig for regnskapet med støtte fra oss, men vi kan sørge for at de lovbestemte avstemminger og dokumentasjon er i orden i henhold til de krav som stilles. Her kan du lese litt om krav til regnskapsføring.

 

1232132

 

Spesialtilbud-høstsjekk på regnskapet - kun kr 750 +mva 

Prøv oss ved å la oss ta en "engangssjekk" på regnskapet nå slik at alt er i orden så langt. Det er lurt å få gjort en kontroll i høst og få ryddet opp i eventuelle feil og avvik pr 31.08 eller 31.10 slik at det blir enklere å gjøre årsavslutning.

Høstsjekken omfatter avstemming av bank, mva, skattetrekk, arbeidsgiveravgift og andre vesentlige balanseposter. Du får en rapport som viser status og eventuelle feil, mangler og/eller avvik som må rettes opp. 

Bestill høst-sjekken ved å sende oss en epost: BESTILLING AV HØSTSJEKK AV RGNSKAPET MITT

Gratis online kurs for nye daglige ledere

I første halvår 2021 ble det registrert ca 20.000 nye aksjeselskaper i Norge. Alle må ha en daglig leder. Vi tror mange av disse har liten erfaring og ikke har kjennskap til ansvar og arbeidsoppgaver. Bedriftskaanaen har laget et gratis kurs som du finner på Youtube.

Klikk på linken - god fornøyelse !

 Hjelp - jeg har blitt daglig leder!

 

Fagstoff og artikler

Vi vil legge ut artikler på Bedriftskanalen.no som vi tror kan ha interesse for vår målgruppe:  De minste bedriftene i Norge.

 

Vi tar gjerne i mot tilbakemeldinger, tips og råd, ros og ris til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Har du spørsmål eller kommentarer send meg gjerne en epost post@bedriftskanalen.no

© 2017 by Bedriftskanalen. All rights reserved.